Iedereen in een sportoutfit kan en mag zich personal trainer noemen, ongelofelijk vinden wij van The Barn Sport & Health, maar helaas is het waar! Het vak personal trainer is nog steeds een onbeveiligd beroep, wat simpelweg betekend dat iedereen aan de slag kan als personal trainer. Hierdoor is het aanbod van personal trainers erg groot en is er een enorme diversiteit in kwaliteit en ervaring ontstaan. Personal training is een specialisme waarin helaas veel ongekwalificeerde trainers voorkomen. Waar moet je op letten en wat kost een personal trainer?

Wesley Pippel – Mede oprichter & Directeur
The Barn Sport & Health

Vanaf 2009 ben ik als personal trainer actief in deze branche en heb alle verschillende concepten, kwaliteitsstandaarden en verschuivingen in de markt van dichtbij mee gemaakt. Ik ben geen expert maar kan zeer zeker zeggen dat ik weet hoe de branche in elkaar zit. De prijs van een personal trainer varieert tussen de €40 en €100,- euro per sessie en wordt bepaald door verschillende factoren, namelijk:

  • Locatie
  • Regio 
  • Service en kwaliteit van begeleiding
  • Kennis en ervaring
  • Pakket inhoud

Personal training bij de prijsknaller om de hoek, bij jouw thuis of in een private gym?

De locatie van jouw personal training sessies is een belangrijk onderdeel van de een personal trainer kost. Een personal trainer in een grote commerciële sportschool is vaak goedkoper dan een personal trainer aan huis of een personal trainer die werkt vanuit een private gym. 

Duurder in de randstad

Daarnaast is het aannemelijk dat een personal trainer uit Limburg, Friesland of Drenthe een ander tarief voor personal training hanteert dan één uit bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam. 

Full service personal training?

Train je met een personal trainer bij een commerciële gym dan mag je niet veel extra service verwachten. Train je in een private gym die gericht is op personal training dan krijg je vaak veel extra’s aan service. Bij The Barn Sport & Health ontzorgen wij onze klanten met een verse espresso of thee bij binnenkomst, een flesje water en schone handdoek, een eiwitshake na afloop en begeleiding buiten de trainingsuren om. 

Wat doet jouw personal trainer?

Als je bij een personal trainer sport en vooral bezig bent met sporten en gezelligheid dat moet je je af gaan vragen wat jouw personal trainer eigenlijk doet? Wij noemen dit een verkapte fitnessbegeleider die faciliteert in gezelligheid, maar dit heeft niets met personal training te maken. 

Heb je samen een periodisering (een duidelijk plan) met gestelde doelen, metingen, trainingsplannen en gedetailleerd voedingsplan en evaluatie momenten gepland? Dan heb je waarschijnlijk een kwalitatief goede personal trainer ingehuurd die gericht is op het behalen van jouw doelen. Logischer wijs betaal je dan iets meer, maar dit betaald zich altijd terug in duurzame resultaten!

De beste opleiding voor personal training?

Kwaliteit en dus ook de prijs van jouw personal trainer is afhankelijk van de kennis en ervaring. Welke opleidingen heeft de personal trainer gedaan? Staan die niet op zijn website, vraag er dan naar. Internationale opleidingen zoals NASM, EXOS en Overload Worldwide zijn goede opleidingen die veel theoretische en praktische kennis vereisen en kunnen er op duiden dat de hij of zij een goede theoretische en praktische basis heeft. De moeite waard dus om hier naar te vragen en iets meer voor te betalen.

Kortom er is een onwijs groot verschil in het aanbod van personal trainers en de kosten voor een personal trainer. Kijk goed naar wat je verwacht en vooral nodig denkt te hebben in de begeleiding en zie het als een investering voor de rest van je leven. Doe je onderzoek en bezuinig nooit, maar dan ook nooit, op een goede personal trainer!

Health Is The Greatest Gift, Do Not Take This For Granted!

Wesley Pippel

The Barn Sport & Health

Ben jij op zoek naar een personal trainer?

Bel 020 210 1267

of liever via Whatsapp +316 4277 1720

×