Kan je met een burn-out of depressie klachten sporten? Bij een burn-out en/of een depressie wordt vaak gedacht dat je het beste rust kan houden en niks actiefs meer kan doen. In dit blog leggen wij uit wat de positieve effecten van sporten bij een burn-out of depressie zijn.

Positieve effecten door sporten met een burn-out of depressie!

Bewegen, in de breedste zin van het woord, wordt in verband gebracht met het verminderen van depressieve gevoelens. Hierbij 8 feiten die positieve effecten hebben op een burn-out of depressie.

  • Regelmatig hardlopen, wanneer rustig opgebouwd, kan helpen vermoeidheidsklachten te voorkomen en kan een van de eerste behandelopties zijn voor een burn-out. 
  • Bij sporten is er een hoge productie van dopamine en endorfine. Deze zogenoemde neurotransmitters, ook wel gelukshormonen genoemd, zorgen op hun beurt voor stressvermindering.
  • Sporten en bewegen helpt bij het leegmaken van je hoofd en kan helpen om gedachten te ordenen.
  • Sporten en bewegen zorgt voor een goede nachtrust. Een van de pijlers voor herstel.
  • Onderzoek wijst uit dat sporten, in het geval van een milde depressie, even effectief kan werken als antidepressiva.
  • Sport kan als behandelmethode voor een (milde) burn-out en (milde)depressie worden ingezet, maar kan ook goed worden gebruikt als preventie methode voor een burn-out of depressie. 
  • Voor het verminderen van depressieve gevoelens, maakt het niet uit hoe lang of hoe intensief een persoon sport. Het gaat er om dat er wordt bewogen.
  • Sporten bij een burn-out kan het gevoel van zelfcontrole weer teruggeven.

Hoe pak je het sporten weer op bij een burn-out of depressie?

Wanneer je een tijd niet of weinig hebt gesport door een burn-out of een depressie is het belangrijk om niet direct te hard van stapel te lopen. Sporten met een personal trainer, die een specifiek trainingsplan voor jou maakt is een pre. Bij The Barn Sport & Health hebben wij veel ervaring in het begeleiden van burn-out en depressie door middel van personal training op onze locatie in Badhoevedorp of op afstand door ons Hybrid Lifestyle Program.

Wanneer je het bewegen weer oppakt begin dan rustig en luister goed naar je lichaam. Een burn-out ontstaat in veel gevallen omdat je niet goed je grenzen hebt aangegeven of hebt aangevoeld. Voel je je hier niet zeker over, kom dan langs. Samen met een personal trainer ga je opzoek naar een uitdaging die voor jou haalbaar is. Stapsgewijs en in overleg met je personal trainer kan je stukje bij beetje je trainingen weer uitbouwen en verder komen met jouw herstel. 

Voordelen van een personal trainer bij een burn-out of depressie.

Bij The Barn Sport & Health krijgt iedereen zijn eigen trainingsschema en luisteren we naar jouw behoeften. Met jarenlange ervaring in coaching en personal training kunnen wij jou helpen weer in beweging te komen tijdens je burn-out of depressie. Met ons Hybrid Lifestyle Program, of personal training helpen we jou weer te laten sporten bij je burn-out of depressie. 

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou burn-out herstel? Neem dan contact met ons op. 

Ben jij op zoek naar een personal trainer?

Bel 020 210 1267

of liever via Whatsapp +316 4277 1720

Health Is The Greatest Gift, Do Not Take This For Granted!

Jane Soest

The Barn Sport & Health

×